+36 30 179 1009 kapcsolat@bergerhazak.hu

Finanszírozás
2019. 04. 05. - péntek

Csökkentse az ÁFA változás negatív hatásait!

Azok, akik tavaly novemberig nem rendelkeztek érvényes építési engedéllyel a jelenlegi kedvezményes, 5%-os lakásáfát már csak akkor vehetik igénybe a teljes építkezésre, ha egésze befejeződik ez év végéig. 
Erre új építkezés esetén jelen piaci környezetben kevés esély van.
Lehet azonban mérsékelni a +22% ÁFA változás negatív hatásait?
A válasz egyértelműen igen.

A szabályozás szerint, ha egy építkezés nem fejeződik be 2019. december 31-ig, akkor az addig kiállított számlákat még 5 százalékos áfatartalommal, a 2020. január 1. után kiállított számlákat pedig már 27 százalékos áfatartalommal kell kifizetnie a vevőnek. Adódik tehát a kérdés:

Ha most szeretnék új házat építtetni, van esélyem arra, hogy a munka ezév végéig befejeződjék, és így kedvezményes áfával fizethessem ki a teljes vételárat?

Mivel 2020. január 1-től drasztikusan, 22 százalékkal megnő az új lakások építése után fizetendő áfa, arra lehet számítani, hogy óriási lesz a kereslet az építőipari vállalkozások szolgáltatásai iránt. Emiatt hagyományos technológiával kevés az esély arra, hogy a most észbe kapó vevők háza felépül a határidőig. Ha azonban a BERGER készház technológiájával építkezünk és a munkát legkésőbb 2019. május végéig megrendeljük, akkor fél év alatt szerkezetkész lehet az otthonunk. Ebben az esetben a számlák 80 százalékát még a kedvezményes 5 százalékos áfával fizethetjük ki és csak a számlák 20 százaléka után kell a magasabb 27 százalékos áfát megfizetnünk.

Lehetséges az, hogy valamilyen módon mégis 5 százalékos áfával vásárolhassuk meg a 2019. december 31-ig be nem fejezett új házat?

Igen. Ha az ügyfél szerződésben vállalja, hogy 2019. december 31. előtt előleget fizet, akkor az értelemszerűen 5 százalékos áfával számlázzák ki neki, így az előleg összegére 22% megtakarítás érhető el! Az előleg persze lehet akár a teljes önerő is. Az ügylethez azonban mindenképpen kell egy szerződés, ami később, szükség esetén módosítható.

Mi a garancia arra, hogy ha előre kifizetem a teljes önerőt, a kivitelező valóban megépíti majd a házamat?

Egy ilyen összegnél természetes és szükségszerű az óvatosság. Egy jól előkészített szerződéses konstrukcióval be lehet biztosítani az előre fizetett összeg kontrollált felhasználását. A BERGER Házak BERGER ÁFA ŐR szolgáltatása biztosítékot kíván nyújtani a megrendelő számára, hiszen az előleg el nem számolt részének megfelelő összeg óvadékként ügyvédi letétbe kerül, amely óvadék – főszabályként – az ügyfél által igazolt teljesítések alapján, több részletben szabadul fel és fizethető ki az ügyvédi letétből a BEGER Házak részére. A konstrukció költsége az egyedi szerződés elkészítésével és az ügyvédi letét díjával együtt az előleg 5 százaléka, így továbbra is 17 százalékos megtakarítást ér el a megrendelő.
Számolja ki ÁFA kalkulátorunk segítségével, hogy építkezésén mennyit tud megtakarítani, ha a BERGER Házakat választja!
Nézze meg megoldás csomagjainkat és válassza ki leendő otthonát!

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tetszett a cikk?
Megosztás: Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként a BERGER Házakkal kapcsolatos hírekről, technológiai újdonságokról és hasznos információkról!

Kapcsolat

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére hétköznap 9 és 17 óra között. Üzemünk a Polgári Ipari Parkban található, ahol előzetes időpontegyeztetést követően szívesen bemutatjuk otthona elkészítésének teljes folyamatát.

Ügyfélszolgálat

+36 30 179 1009

E-mail

kapcsolat@bergerhazak.hu

Cím

H-4090 Polgár, Ipari Park