+36 30 179 1009 kapcsolat@bergerhazak.hu

Fenntarthatóság
2018. 08. 22. - szerda

Globális környezetvédelem – fenntartható építészet

A környezettudatosságról egyre több szó esik napjainkban. A Föld erőforrásainak kimerülése, a környezetterhelés felismerése jelentős változást hozott az építészet területén is. A környezetünk védelmében született fenntartható építészet egy olyan koncepció, amely az egészséges életteret úgy biztosítja, hogy nem használ felesleges energiát, mérgező építőipari alapanyagokat, és az alapanyaggyártás és kivitelezés során is a lehető legkevesebb károsanyag- és hulladékkibocsátással jár. A tudatosan gondolkodók egészséges lakóépületekben, komfortos körülmények között, energiahatékony gépészeti berendezésekkel óvják a környezetet.

Környezettudatos Berger házak

A legtöbb ember élétének 80%-át négy fal között, lakó- vagy középületekben tölti el, nem mindegy tehát, hogy milyen körülmények között. Létfontosságúvá vált, hogy az építkezések során felhasznált anyagokat kategorizálják. Környezetbarát kategóriába azokat az építőanyagokat sorolhatjuk, amelyek teljes életciklusuk alatt (előállítás, beépítés, használat, bontás) nem bocsátanak ki a természetre és az emberre nézve káros anyagokat, használat után pedig rövid idő alatt visszaforgathatók a természet körforgásába. A Berger házak természetes, fa alapanyagból készülnek, szigetelésre a legtöbb esetben fagyapotot, cellulózt és gipszrostot használunk. Ezeknek az alapanyagoknak az emberi szervezet élettani funkcióira gyakorolt hatása közismerten pozitív, és ami a legfontosabb, maximálisan megfelelnek a környezettudatos elvárásoknak. A Berger Házak Közép-Európa egyik legmodernebb készházgyártó üzeme, a korszerű technológiával gyártott készházelemeknél a fókuszt a környezet kímélésére és az erőforrások hatékonyságára helyeztük. Ötvözzük a hagyományos faépítészetet a korszerű technológiával, értéket képviselve a környezet, valamint az egészségvédelem területén.

Ökológiai lábnyom, tudatos építkezés

Az ökológiai lábnyom egy mérőszám, amely kiszámítható egyes emberekre, csoportokra, akár országokra is. Azt mutatja meg, hogy milyen mértékben használjuk ki a Föld erőforrásait, és irányt ad a kormányoknak, környezetvédőknek. Emellett gazdaságosabb életvitelre, változtatásra igyekszik rábírni a fogyasztókat. Az épületeknek is van ökológiai lábnyoma. Megfelelő gondolkodásmóddal már az építkezés előtt tudatosan dönthet a környezetvédelem és az energiahatékonyság mellett. A Berger házak készházelemeit ipari körülmények között, időjárástól függetlenül, teljes magasságban és hosszban, a nyílászárókkal együtt a polgári üzemben készítjük el, és a helyszínen, az előre elkészített alapon szereljük össze – így is csökkentve az ökológiai lábnyomot, hiszen az építkezés során minimális felesleges hulladék keletkezik.

Építkezzen okosan!

Általános tapasztalat, hogy egy családi ház építésénél a négyzetmétereket sokkal inkább elnagyoltan tervezzük, így a szükségesnél nagyobbra tervezett otthon tele van olyan terekkel, amelyekre igazából nincs is szükség. Ezek napról napra növelik a fűtési, hűtési és világítási költségeket!  Érdemes végiggondolni a család jövőjét, ne a mának, inkább a jövőhöz igazodva teremtsük meg az új otthonunkat! A tervezésnél érdemes figyelembe venni a ház tájolását. A főbb helyiségek déli tájolásával és megfelelő árnyékolás alkalmazásával akár 10%-kal csökkenthető az energiafogyasztás.

Elköteleződés

A Berger Házaknál a környezettudatosság már a tervezésnél elkezdődik, és kiterjed a gyártás során a készházelemek rétegrendjére, majd az építkezésre, az építkezés folyamatára és végül a készházra. A környezetvédelem melletti elköteleződés apró tettek sorozatával jelentős változást eredményezhet. Mindannyian tehetünk valamit, hogy a helyet, ahol élünk, zöldebbé, egészségesebbé és energiatakarékosabbá tegyük. A Berger Házakkal egészségesebb belső térben élhet, és tudatosságával a jövőt is építi, hiszen egy biztonságosabb bolygót hagyhatunk az utókorra!

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tetszett a cikk?
Megosztás: Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként a BERGER Házakkal kapcsolatos hírekről, technológiai újdonságokról és hasznos információkról!

Kapcsolat

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére hétköznap 9 és 17 óra között. Üzemünk a Polgári Ipari Parkban található, ahol előzetes időpontegyeztetést követően szívesen bemutatjuk otthona elkészítésének teljes folyamatát.

Ügyfélszolgálat

+36 30 179 1009

E-mail

kapcsolat@bergerhazak.hu

Cím

H-4090 Polgár, Ipari Park