+36 30 179 1009 kapcsolat@bergerhazak.hu

Smart megoldások
2018. 08. 23. - csütörtök

Smart home megoldások     

A technológia fejlődésével az otthonunkkal kapcsolatos igényeink is változnak. A smart home-ról mindenkinek egyedi az elképzelése, hiszen mások a szokásaink, az elvárásaink. A képzeletünk és az egyéni céljaink más-más igényt támasztanak az otthonaink okosmegoldásaival szemben. Akad, akinek a biztonság a fontos, míg másoknak az optimális energiafelhasználás vagy a luxus- és kényelmi funkciók.

Mi is az az intelligens otthon?

Az okosotthon technikai megoldások összessége. Az épület villamos, gépészeti, informatikai és egyéb rendszereinek számítógépes felügyelete és vezérlése, amelyek egymással együttműködve lehetővé teszik a házban működő különböző rendszerek és alrendszerek központi irányítását. A technikai megoldások alapulhatnak elektronikán, építészeti megoldásokon, automatizáción, informatikán, távközlésen. Ezek segítségével irányíthatjuk, a kényelmi igényeink szerint akár   az interneten keresztül a különböző háztartási gépeket, a biztonsági rendszert vagy a fűtést. Az okosotthon egy komplex rendszer, amely képes érzékelni a környezetét, valamint a belső állapotokat, és a ház különféle elektromos rendszereit úgy irányítja, hogy azok a lehető leghatékonyabban üzemeljenek.

Mi az intelligens rendszer szerepe?

A smart otthon technológiát irányító berendezések működtetése megoldható távirányítóról, számítógépről, okostelefonról is. Az okosotthon automatikusan alkalmazkodik az időjárási körülményekhez, így hozzájárul a ház energiatakarékos működtetéséhez. Az új generációs smart otthonok az energiafelhasználás optimalizálásán túl személyre szabottan támogatják az épületben élők komfort- és biztonságérzetét.

Mire használhatjuk?

A központi egységhez érdemes az alrendszereket párosítani, így a termosztátokat, a fényforrásokat, redőnyöket-napellenzőket, biztonsági kamerákat, mozgás- és füstérzékelőket, kaputelefonunkat, multimédiás eszközeinket, háztartási gépeket, a kerti öntözőberendezéseket, az audio- és vizuális eszközöket.

Költséghatékonyság                                       

Jelentős mértékben csökkenthető a téli fűtési költség, ha a napos időszakokban a nap energiáját a lakás fűtésére hasznosítjuk. Ezzel a rendszerrel kisebb a hőingadozás, mint egy hagyományos termosztátos fűtési megoldásnál.  Este automatikusan lezáródnak a redőnyök, így plusz hőszigetelő hatásukat kihasználva elkerüljük a nyílászárón keresztüli hőveszteséget. Nyáron, amikor erősen betűz a nap, nem feltétlenül a klímát indítja be az okos vezérlés, inkább állít az árnyékolók dőlésszögén. Azt is érzékelheti, hogy nyitva felejtettük az ablakot, és rákérdez, hogy a klímát beindíthatja-e. Ha szeretnénk, beállíthatjuk úgy a rendszert, hogy a lemenő nappal arányosan emelje a kertünk díszkivilágítását. A gyermekek biztonságérzetét is támogathatja a smart home. Éjszaka, ha felébred a gyermek, elindítja a kedvenc zenéjét és bekapcsolja a jelzőfényt. Tökéletesen variálható a természetes és a mesterséges világítás aránya, de az eseményvezérelt tevékenységek (például a redőnyök felhúzása minden reggel) is nagyban hozzájárulnak a hatékony energiafelhasználáshoz A gépészeti rendszerek összehangolásával és a smart controllal nem csak a vízfogyasztást látjuk, de szabályozni tudjuk például a szürke víz felhasználását és az esővízgyűjtést is. A villamoshálózat vezérlésével, felügyeletével a villamoskapcsoló-szekrény, ill. a hálózat analizálása és a fogyasztásmérés optimalizálása is lehetséges.

A smart megoldások lehetősége folyamatosan bővül a különböző mobilappok fejlesztésével is. A lehetőségek közül a megrendelő feladata megtalálni a számára legjobb smart megoldást!

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tetszett a cikk?
Megosztás: Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként a BERGER Házakkal kapcsolatos hírekről, technológiai újdonságokról és hasznos információkról!

Kapcsolat

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére hétköznap 9 és 17 óra között. Üzemünk a Polgári Ipari Parkban található, ahol előzetes időpontegyeztetést követően szívesen bemutatjuk otthona elkészítésének teljes folyamatát.

Ügyfélszolgálat

+36 30 179 1009

E-mail

kapcsolat@bergerhazak.hu

Cím

H-4090 Polgár, Ipari Park